Vintersport rundt Tyin

Det finnes også mange aktiviteter som trekker folk til Tyin på vinteren. Mange av de vante aktivitetene er tradisjonelle. Langrenn kan gjennomføres på flere merkede og oppkjørte løyper. Sjøen i seg selv innbyr til pilking på isen.

Alpine anlegg og relatert vintersport

Det finnes også flere områder som er avsatt til alpine aktiviteter. I det større området rundt Tyin finner man både Beitostølen, Vang og Lærdal, men ved Tyin har man Tyin -Filefjell -anlegget som også er ganske bra. Det ligger like ved E-16, og er dermed lett å finne frem til.

Anlegget har tre forskjellige tettsted-områder for overnatting, med tilknyttede heiser, så om man har en preferanse, så lønner det seg å sjekke hvor man får tilgang til de bakketypene som man trenger. Varmestege er det tettest befolkede området med to hyttefelt og restauranter og andre former for overnatting. Om man fortsetter oppover langs E-16 kommer man til Filefjellstuene som også tilbyr mat og overnatting. Deretter følger Tyinkrysset Fjellstue, som tilbyr det samme.skiing-721804_960_720

Varmestege er området som er tilrettelagt for barn, og for de som fortsatt øver seg. Her finnes det lille trekket som tar en opp til en kort og meget slak nedfart. Her finner man også en av de tre førstehjelpstasjonene i området. De andre to ligger strategisk til, ved slutten av de røde løypene.

Det finnes fem skitrekk på anlegget som gir en ett utvalg på 14 forskjellige nedfarter. Den lengste løpa har 451 fallmeter, og er på det viset blant Norges lengste. Om man klarer å orientere seg, så er det ikke noe problem å bruke de forskjellige trekkene for å komme seg rundt på området. Man kan farte rundt på grønne bakker, og på trekkene fra det ene tettstedet til det andre.

Toppen av anlegget heter Børrenose. Denne ligger 1 280 meter over havet. Fra toppen har man en flott utsikt over dalføret, og om man har været med seg, så innbyr området til at man setter seg ned med en varm kakao og litt kos, før man legger ut på en av de lange nedfarten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *