Toppturer ved Tyin Panorama

snødekket fjell

Rundt området ved Tyin Panorama finnes det en rekke flotte toppturer som en kan begi seg ut på. Turer som kan tilpasses ulike behov og muligheter, samtidig som at de ulike områdene passer til ulike værforhold. Vi ville ta en nærmere titt på noen av de ulike områdene hvor det er mulig å begi seg ut på nettopp slik toppturer.

Filefjell, Jotunheimen og andre turområder

Vi kan starte med området som heter Smeddalen og som ligger på vestsiden av Filefjell i Lærdalen. Dette området byr på flotte turmuligheter og er virkelig et unikt toppturområde med en rekke flotte muligheter. Smeddalen har flere forskjellige rutevalg som besøkende kan velge mellom og de fokuserer alle på gode nedkjøringer. En annen positiv side ved Smeddalen er at sesongen er utrolig lang og kan faktisk by på skiføre helt fra desember og frem til april, noen ganger også frem til mai måned.

turterreng, bekk, høst

Videre kan vi fortelle om området som heter Finndalshorn, dette området ligger lavere og gir dermed mulighet for skogskjøring nedover i dalen. I dette området kan de beste områdene varierer utrolig mye, dermed kan det være lurt å sjekke opp informasjon om dette fra lokale eller gjennomføre turen med en guide. Da vil de aller beste områdene for skikjøring for akkurat den dagen bli tilgjengelig. Ved Finndalshorn vil det være nedkjøringer som har ulike vanskelighetsgrader.

Et annet flott område er Galden eller Tyinstølsnøse, dette er et område som ligger på venstre siden av Fv53 mot Årdal. I dette området vil det være mulig å velge mellom en rekke ulike ruter både på vei opp og på veien ned. Det som mange liker med dette området er at det er mulig å ha tid til flere turer og nedkjøringer på en dag. Her er det også en lang sesong med snø fra desember og noen ganger helt frem til mai.

fjellområde, utsikt

Lange dagsturer på Jotunheimen eller Filefjell

Dersom det skulle virke mer fristende å reise på en lenger dagstur på våren er det muligheter for dette også. Her vil dte også være mulig å være med på arrangerte dagsturer som er å finne hos TyinFileFjell. Disse turene settes opp til både Suletind og Sulefjell samt Bleia som ligger på Filefjell. Et annet alternativ er å være med på en tur på beltebilen innover til Eidsbugarden, der er det også muligheter for å ta bilen oppover. Om turen skulle gå mot Tindevegen som er plassert mellom Turtagrø og Årdal, kan det anbefales å ta turen til Lauvnostind. Dette er en klassiker som er utrolig populært blant mange turgåere i området.

Sammen med Tyin Aktiv vil det være mulig å henge seg på deres kjentmenn som sitter på kunnskap om både skredfare og føre. De vil samtidig sørge for at arrangerte turer alltid går til områder som er trygge å gå i. Det er til og med muligheter for å ordne med overnatting om det skulle være ønskelig. På Filefjellstuene vil det være matservering i restauranten og frokost samt matpakker til turene vil besøkende selv få lage på hyttene.