Kiting og annen vintersport på og rundt Tyin?

Tyin-området inviterer til mange aktiviteter, på sommeren så vel som på vinteren. På vinteren finnes det nok av muligheter til fart og spenning i traktene rundt Tyin, og også på sjøen. Noe av det som er mer spesielt er at sjøen innbyr til kiting. Det vi si at folk flyr store drager som trekker dem over snøen. Aktiviteten krever en viss kunnskap, men det er mulig å leie utstyret og å få enkel kursing i nærområdet.

Sjøen dekker runrose_lake_minnesotadt 33 kvadratkilometer, selv om vannhøyden kan variere noe. Den er selvfølgelig større på vårparten når mye av snøen smelter, men snømengden kan variere fra år til år.

Fisking med pilk i naturskjønne omgivelser

Tyin inviterer også til ferskvannsfiske med pilk, noe som er en flott aktivitet. Siden sjøen er så stor, er det mulig å få ganske mye stor fisk her. Gjennomsnittsvekten på fangsten av ørret ligger på rundt 750 gram, men det kan være vanskeligere å få den til å bite på vinteren. Det kan være lurt å skaffe seg ett eget isborr, men som regel holder det også å ha med seg en øks. På grunn av nærheten til havet, er det også viktig å ha med seg nok utstyr når man legger ut på vinterstid. Væromslag kan skje meget raskt, og det kan fort blåse opp og bli utfordrende.

Turer langs rutenettet til DNT

Den Norske Turistforening har to hytter i området som innbyr til skiturer. En av de flotteste langrennsrutene går fra Turtagrø Hotell, over til den første DNT-Hytta i Skagastølsdalen, Skagastølsbu. Derfra kan man ta seg opp til Hytta på Bandet, en nødhytte på 1 758 meter over havet. Stien er ikke merket, men den er som regel synlig, og på grunn av de bratte dalsidene er det ikke vanskelig å orientere seg dit med kart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *