Jakt rundt Tyin

Når man er ute på jakt så er det nesten like viktig at man får oppleve noe vakkert, som at man får nedlagt bytte. Området rundt Tyin inviterer til en fremragende naturopplevelse, og det bare høyfjellet, kombinert med de snøkledde toppene, sammen med den høstfarvede lyngen, er noe som mater øyet og tilfredsstiller sjelen.

Jaktsesongen starter 10. september

Jaktsesongen for småvilt starter den 10. september, og da har høsten allerede tatt grep om landskapet. Sjøen og den store høyden over havet bidrar til at man burde være utstyrt for at det kan bli noe kalt. Det er noe man burde ha i bakhodet før man reiser av sted fra det norske lavlandet, eller om man kommer enda lenger sydfra.

Jaktrettigheter og Jaktområder

Det finnes flere jaktområder som er åpne for almenheten, men det forutsettes selvfølgelig at man kjøper seg ett jaktkort. Eidsbugarden Fjelleiendom forvalter en statsalmenning som selger jaktkort online, mens Jeger og Fiskeforeningen forvalter ett eget område i gangavstand fra Tyinholmen, hvor man finner omlake-scenery-1365288_960_720rådets høyfjellshotell. Området ligger i fjellene vest for Tyin. Jaktkort for dette området kan man kjøpe i Sportshuset i Årdal, eller man kan kjøpe det online fra foreningen direkte.

Hvilket småvilt kan man forvente?

Om man er heldig med vær og snø, og om man har med seg en vorsteher, så er det gode muligheter for å skyte rype i disse traktene. Når nysnøen er kommet, tar det fortsatt gjerne en liten stund før rypa har skiftet på fjærdrakten, og den brunflekkede fjærdrakten er da godt synlig mot alt det hvite.

Ellers kan det lønne seg å jakte på vestsiden av Tyin, siden mange av dyrene vil trekke ned fra fjellet i jakt på mat og varme når snøen kommer. Som regel trekker dyrene nedover på kvelden, mens de igjen beveger seg oppover ved gryningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *