Hvor rundt Tyin kan man bo?

Det finnes flere forskjellige muligheter for overnatting i Tyin-området. Hva man velger avhenger av hva man skal, og hvor man skal.

Alpinanlegget på Filefjell

Alpinanlegget Tyin -Filefjell har flere muligheter for å bo. Man kan bo på selve anlegget, som har flere hotell, eller man kan leie seg en hytte i nærheten av anlegget. Det er som regel litt billigere, men det er samtidig også mindre praktisk, siden man da gjerne må kjøre til trekkene.

Villmarksopplevelser med komfortlake-1656831_960_720

Den som ikke nødvendigvis må kjøre veldig fort på ski, har flere muligheter for overnatting i området. Man bør nevne Tyinholmen Høyfjellsstuer som ett av de mest tradisjonsrike turiststedene i Jotunheimen, med en historie som strekker seg tilbake til 1892. Tyinholmen er en liten klynge av hytter med ett større hovedbygg. Det ligger på nordenden av Tyin, 1 100 m.o.h. Tyinholmen egner seg fremragende som et utgangspunkt for fotturer og langrenn, så vel som jakt og fiske. Stedet er tilknyttet rutenettet til Norges Turistforening og man kan også bruke det som ett utgangspunkt for en lengre rundtur som strekker seg over flere av overnattingsstedene til Turistforeningen, som blant annet har en hytte på vestsiden av vannet. På sørsiden av vannet finner man også Tyin Hotell.

Freden finner man på telttur

Om man vil unngå folk for en liten stund, og ønsker å være alene i naturen, så er Tyin-området også åpent for at man finner en avsidesliggende plass hvor man kan slå opp ett telt og hvor man kan fiske eller jakte på egen hånd. Så lenge man vet hva men legger ut på, og er forberedt på ustabile værforhold, så er dette uproblematisk.

Om man så etter noen dager føler at hygienen begynner å bli en utfordring, så finner man også flere høyfjellsstuer i området, hvor man kan sove i seng og få seg en varm vask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *