Fiske i Tyinvassdraget

I de naturskjønne omgivelsene rundt Tyin, og i mange av de tilgrensende vassdragene kan man få en fiskeopplevelse utenom det vanlige. Ikke bare kommer man nært innpå høyfjellet og det rikholdige dyrelivet i nasjonalparken Jotunheimen. Man har også mange steder som er folketomme, slik at man kan nyte stillheten og fisket i stille filosofering og meditasjon.

Hvis man ikke ønsker å ha en fullstendig autentisk opplevelse av de ville og blodtørstige dyrene i denne villmarka, så kan det lønne seg å ha med litt jungelolje, eller sitrongress-olje, for å holde myggen unna. Den kan nemlig spolere opplevelsen for mange. Likevel bør man være forsiktig med å bruke for sterke kjemikalier. Det skremmer nemlig gjerne fisken, på samme måte som det holder myggen på avstand, og det er ikke sunt for noen.salt-lake-1625125_960_720

Tyin er en fjell-innsjø på nærmere 35 kvadratkilometer, og sjøen har mange bidragsytere som flyter sammen. Her er det mulighet for å få ganske stor ørret, og det samme gjelder for de tilgrensende elvene og bekkene. Snittet på fangsten fra vannet er rundt 700 gram, men man kan gjerne få det dobbelte om man er litt heldig.

Elva Koldøla som renner inn i Tyin har ett meget godt rykte på seg, og byr på mange spennende fiskeplasser hvor den riktige flua kan lure til seg ørret på over kiloet.

Fjellørreten i Tyin-området er noe av den beste fisken som man kan forestille seg. Naturen er i balanse i området, fisken er meget ren, og den er naturlig rød i kjøttet.

Fiskekort

Man må selvfølgelig ha fiskekort for å kunne begi seg ut. Dette ordner man lett, og det finnes flere steder man kan kjøpe ett kort. Filefjell kjøpesenter selger fiskekort, og man kan også få kortet på Tyinholmen Hotell. Om man er mer teknisk av seg så er det også mulig å kjøpe kortet med mobilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *