Breistølbu hytta nå åpnet!

Vinterferien er rett rundt hjørnet og kanskje var det nettopp det som sørget for at DNT hytte nr 539 ble åpnet opp den 10. februar i Tyin. Dette er en veldig etterspurt overnattingsmulighet for de som reiser på ruta mellom Tyin og Finse og endelig er den på plass. Den 10. februar ble nemlig Breistølbu åpnet opp og denne nye selvbetjeningshytta er med andre ord tilgjengelig for alle. Som navnet kanskje allerede har avslørt, ligger hytta rett ved Breistølen på Hemsedalsfjellet.

breistolbu hytte

Endelig en hytte mellom Tyin og Finse

Ruta som går mellom Sulebu og Bjordalsbu kan for mange ende opp med å være litt for lang og i dette området kan det ofte være noen tøffe værforhold. Det var derfor helt klart at det var behov for et nytt tilbud, eller rettere sagt flere ulike tilbud. Det er derfor mange som har ønsket seg større muligheter for overnatting på Breistølen i lang tid. Så når DNT Oslo og Omegn fikk ta over hytta for flere uker siden var de raske med å få den i stand til å bli en selvbetjent DNT hytte. Denne hytten har tidligere vært en privat hytte og har både strøm og innlagt vann.

Besøkende vil også finne tre ulike soverom med totalt åtte sengeplasser. I hytta er det også et matlager og ved klart til gjestene som dukker opp. Det er godt med plass i hytta og har spiseplass til hele 10 personer og god plass i stua. På samme måte som andre DNT hytter vil denne være låst med standardlås.

Den Norske Turistforening

den norske turistforening

DNT eller Den Norske Turistforening har idag blitt til Norges aller største friluftslivsorganisasjon hvor det er nesten 300 000 medlemmer registrert. Denne organisasjonen jobber for å fremme allsidig, enkelt og miljøvennlig friluftsliv i tillegg til å jobbe med å bevare kulturelle verdier og naturen.

De har hele 500 hytter spredd rundt i lander og kan også by på hele 20 000 km med oppmerkede ruter over hele landet på sommertid. På vintertid er det i tillegg 4 300 km med oppmerkede ruter rundt i Sør-Norge. Disse hyttene har blitt kjent for sin koselige stemning og på de hyttene med betjening kan fjellfolk samles rundt bordet til treretters middag eller til samtaler rundt peisen. De har i tillegg ubetjente hytter, akkurat som den som nå har åpnet opp på Breistølen.

Absolutt alle kan bruke DNT sine hytter og selv om hytta er full vil det aldri være noen som avvises. Det er heller ikke nødvendig å bestille plass før en ankommer en av DNT sine hytter, det eneste en må gjøre er å sjekke at hytta er åpen. Dersom det er ønskelig å overnatte på en betjent hytte i to eller flere dager kan det derimot være en god ide å bestille plass.