Denne siden er en informasjonsside som omhandler alt som har å gjøre med livet rundt Tyin-sjøen. Tyin har i lang tid vært ett populært reisemål for de som vil oppleve autentisk norsk villmark og det vakre høyfjellet. Området har markert seg meget positivt blant utenlandske tilreisende, og dette har også preget regionen, som gir ett stort utvalg av organiserte friluftsaktiviteter, så vel som andre former for tradisjonell og nymotens fritidsaktiviteter.

Vakker natur og stor variasjon

På grunn av Tyins plassering, er sjøen et utmerket utgangspunkt for å nyte av alt som det ville Norge har å by på. Fra Tyin sin nordlige bredd har man lett tilgang til Jotunheimen og snaufjellet. Følger man vannet og Fylkesvei 53 fra Tyin så blir ting enda mer spektakulære. Den som kjenner vestlandet vet hva som venter. Ragende tinder omgir en smal dal, men i denne dalen venter flere større sjøer, før man når frem til fjorden og havnen i Nedre Årdal. Like ved venter Europa sin høyeste ville foss, med sine imponerende 275 meter med fritt fall.

Individuelle fritidsaktiviteter for den som er vant til fjell og villmark

Området rundt Tyin byr på mange forskjellige aktiviteter for den som liker å være ute på tur alene, eller uten organisert følge. Forskjellige typer av elvesport, samt fiske er det gode muligheter for. Både snaufjellet og dalførene inviterer til jakt. Fjellklatring er også populært. Rundt Tyin finnes det også ett større alpinanlegg, samt flere gode løyper som på sommeren også fungerer som turstier. De gir ett fantastisk naturinntrykk og god mosjon.